Hälsa

Må bättre när du arbetar på bemanning som sjuksköterska

Det är viktigt att du mår så bra som möjligt när du arbetar på bemanning som sjuksköterska. Därför bör du mellan varven stanna upp och försöka känna av hur du faktiskt mår just nu. Dessutom bör du tänka lite mer på dig själv ibland och ta väl hand om såväl din kropp som ditt sinne. Läs vidare för att få tips på hur du kan göra detta!

3 sätt att må kanon under ditt uppdrag via bemanning som sjuksköterska

Du som jobbar via bemanning som sjuksköterska kan med fördel testa följande tre knep:

  • Prova på yoga. Yoga är ett väldigt anrikt sätt att öka kroppens flexibilitet och balans. Dessutom är detta någonting som kan användas för att förbättra ditt humör samt för att hålla nere din stress. Du bör därför prova på yoga för att se om inte detta kan vara ett bra sätt för dig att grunda dig samt bli lite mer fokuserad och effektiv på olika vis. Kanske kan detta vara nyckeln till ett bättre mående när du tar på dig uppdrag via bemanning som sjuksköterska?
  • Meditera. Om yoga inte riktigt är din grej kan du istället testa att meditera. Du kan välja att ägna dig åt meditation under antingen längre eller kortare stunder. Därmed kan denna övning anpassas till dina förutsättning och behov. Genom att ta korta pauser under arbetsdagen där du mediterar kan du återställa ditt fokus och nollställa ditt sinne. På så vis kan du snabbt ladda batterierna och bli mer redo att jobba vidare igen.
  • Prata med någon vid behov. Känner du att du har problem som du tror är kopplade till utbrändhet eller utmattningssyndrom? Har du svårt att se ljuset i slutet av tunneln? I sådana fall bör du försöka prata med någon för att få rätsida på saken. Kanske har du kollegor eller en chef på din arbetsplats som du kan prata med? Eller så kanske du ska försöka gå direkt till HR-avdelningen med detta ärende? Det viktiga är att du så tidigt som möjligt försöker lyssna på kroppens signaler och identifiera vad som är på väg att hända. På så vis kan du förhindra att det hela hinner gå alltför långt.