Shopping

Dr Martens skor

Idag känner nog de allra flesta till olika skor, men alla känner nog inte till historien bakom dessa tidlösa kängor. Märket grundades redan 1947, av en tysk militärläkare. 1960 lanserades de i England och då ändrades stavningen från Dr Maertens till Dr Martens. I början förknippades märket mest bara med arbetarklassen, men spred sig med åren till stilar och kulturer som punk och mods-kulturen. Nu för tiden tillhör inte Dr Martens en specifik stil, utan kan ses bland de flesta kulturer och passar till många olika sorters kläd- och modestilar.

Skor från Dr Martens eller Docs – kärt barn har många namn

I folkmun brukar Dr Martens antingen kallas för Doc Martens eller bara Docs. Docsen tillverkades till en början av återvunnet gummi, samt gamla officerbyxor av läder och officerjackor. Det som oftast brukar känneteckna ett par docs är framför allt den gula tråden som omger den tjocka gummisulan. Dr Martens är en tidlös sko, vars mest populära modeller alltid går att köpa. Dessa får ibland också en del uppdateringar med nya detaljer, till exempel blommiga mönster eller tjockare sulor. Med jämna mellanrum så släpps det också helt nya modeller och kollektioner, som går hand i hand med de trender som finns just nu. Medan många väljer Dr Martens på grund av dess coola och snygga utseende, så är det också många kunder som väljer dem just på grund av deras höga kvalitet. Om man tar väl hand om sina docs så kan ett par skor från märket nämligen hålla i väldigt många år framöver. Då är det ju också tur att de är så pass tidlösa, så att de aldrig blir omoderna och går ur tiden!

Dr Martens skor till alla tillfällen

Numera hittar man som sagt Dr Martens i alla möjliga modeller. Oavsett säsong och väder så finns där ett par skor som passar. Det finns allt från grova och varma kängor till något lättare och definitivt svalare sandaler. Docs har länge varit en läderdominerad sko. Detta gjorde länge att de som inte vill köpa eller använda riktigt läder från djur inte kunde köpa Dr Martens. Detta är inte längre ett problem, då skorna också tillverkas i veganskt läder nu för tiden! Dr Martens i veganskt läder finns som:

  • Kängor
  • Sandaler
  • Skor
  • Accessoarer