Okategoriserade

Köpa hundvalp hos en rekommenderad uppfödare

När du köper en valp, kommer du att ha många val att göra. Oavsett om det är en renrasig hund eller en blandad ras finns det många saker att tänka på. Det finns en mängd ansedda uppfödare som kan hjälpa dig genom processen. Den bäst väg till finna rätten uppfödaren är till fråga runt omkring. Prata med människor som äger renrasiga hundar eller bara avelshundar. Försök till tala till den uppfödaren vem har mest erfarenhet med hundvalp. Fråga dem om antalet renrasiga som de har fått och få sin åsikt om valpen som du är intresserad av. Fråga också om valparnas temperament. Mest uppfödaren vilja bli mer än glad till svar din spörsmålen. Du kan också ta reda på om eventuella tidigare kullar av valpar som uppfödaren har hanterat. Kontrollera med andra hundägare för att se vad de tycker om uppfödaren. Detta kan ge dig möjlighet att se några valpar personligen. Valp kvarnar kanske inte den plats du vill ta ditt nya tillägg hem.

Begär referenser

Välrenommerade uppfödare kommer att ge dig information om sina hundar, inklusive deras bakgrunder. De kommer att berätta om var de såldes och vilken typ av miljö de kom ifrån. De kommer också att berätta hur länge de har varit i branschen och hur många valpar de har sålt. Om uppfödaren inte har varit i branschen länge, fråga dem varför detta är. Tala med ägaren av uppfödaren. Ta reda på om uppfödaren har avel hundar i många år.  har även funnits i flera år, betyder det inte att valpen de säljer är av god kvalitet. Du bör inte förlita dig på denna information ensam för att avgöra om uppfödaren är tillförlitlig. Du bör också tala med uppfödaren om du planerar att köpa en valp från dem. Fråga om de har några särskilda rekommendationer för dig. Be dem om bevis på deras referenser. Den här vilja hjälp du tillförsäkra så pass den uppfödaren är en ansvarig och ansedd uppfödaren. Ett sista tips att tänka på när du letar efter en uppfödare är om de kommer att hysa och träna din nya hund.  Om den uppfödaren är inte villig till ta bekymmer om din ny hundvalp, så pass skulle berätta du något. Det kan vara klokt att leta någon annanstans. Inte välja en uppfödare, rättvis med huruvida han eller hon er villig till hus tåg din hund. Du kan finna att uppfödaren faktiskt föder upp hundar utan husträning, medan uppfödaren inte hus tåg valparna. Det finns många skäl för avel hundar utan hus utbildning. Du vill köpa en valp från en ansvarsfull uppfödare. Husträning din hund är en av de bästa sätten att garantera att din valp kommer att komma överens med din familj. Det kommer också att spara dig bekostnad av att ha en ny valp som du måste ta hand om.

När du söker efter en ansedd uppfödare, be att besöka hundarna. Ge uppfödaren gott om tid att möta hundarna, och vara beredd att tillbringa en dag eller två besöker uppfödarens anläggning. Var uppmärksam på hundarna och anläggningarna för att vara säker på att uppfödaren sätter hundarna i en hälsosam miljö. Se till att uppfödaren har gjort sina läxor innan han kommer in i verksamheten. Där de/vi/du/ni är många uppfödaren ute där så pass de/vi/du/ni är rättvis ute till göra pengar och vilja ta din pengar utan gav du den skriva på maskin av tjänst så pass du skulle vänta från en ansedd uppfödaren. Shoppa runt för att hitta rätt uppfödare för dig.

Valpar är ett underbart komplement till någon familj. När allt kommer omkring, du använd så mycket tid och pengar tagande bekymmer om dem när du äga en sällskapsdjur. Se till att du väljer en ansedd uppfödare att köpa en valp.

För vidare information om husdjur, se denna sida hundfakta.se.