Okategoriserade

Köpa växter till hemmets trädgården

Om du är en första gången trädgårdsmästare eller inte vet mycket om trädgårdsarbete, kanske du undrar vad som är det bästa stället att köpa växter för trädgården. Det finns många ställen där du kan hitta den perfekta blommor, grönsaker, frukt, örter och gräs att växa i din trädgård. En av de första ställena att köpa växter för trädgården är hos din lokala plantskola. Dessa plantskolor säljer alla växter som är lämpliga för ditt klimat. De ger också utmärkta råd om vilka växter som är rätt för din trädgård och vad som bäst passar din personliga smak.

När du går till din egen bakgård, kan du besöka lokala butiker. Staden eller staden parker, en botanisk trädgård eller en lokal högskola alla erbjuder växter för trädgården. Även om dessa platser erbjuder vanligtvis växter för trädgården som ska användas som, vissa människor kan överväga att odla sina egna växter här för att få tag på vackra växter. Trädgårdsskötsel är en konst och många anser att det är en hobby medans andra tycker om det som en karriär. Vissa kan även använda trädgårdsarbete som en deltid inkomst. Även om det kan vara ganska tröttsamt, är det möjligt att få din trädgård igång och odla växter från frön. Många människor gillar att ha växter i sitt hem av denna anledning. I själva verket är växande växter från frön mycket lättare än att köpa dem färska från marknaden.

Anpassa växter efter skötsel

En lokal växthus eller frö trädgård är populära ställen att köpa växter för trädgården. Dessa platser erbjuder en rad växter för trädgården, vissa odlas naturligt, och några som valde att växa under särskilda förhållanden. Eftersom växterna odlas i en kontrollerad miljö, kan fröna sparas och planteras i trädgården varje år. Du kan köpa växter från denna typ av plats och vara säker på kvalitet. Trädgårdscenter och trädgårdar erbjuder också många växter för trädgården. Vissa platser erbjuder exakt vad du letar efter, men andra kommer att specialisera sig på bara en typ av anläggning, vare sig för hemmet eller för kommersiellt bruk. Om du inte vill köpa växter från bekvämligheten av ditt eget hem, eller föredrar att ha ett större urval, då en trädgård centrum är platsen att gå. Ett annat alternativ är att köpa växter från en lokal försäljning. Denna försäljning innehåller ibland växter som är lämpliga för ditt klimat. Men om du är lite mer äventyrlig, då kan du köpa från en stor blomma showroom i ditt lokala område.

Vissa växter för trädgården är speciellt uppfödda för att växa i en viss del av trädgården. Andra är mer lämpade för en viss trädgård, snarare än allmänna odlingsförhållanden. Till exempel, många perenner har härdighet krav och behöver fullt solljus under vintermånaderna, eller djup skugga på sommaren. Ettåriga är bra för långvariga växter, såsom rosor, orkidéer, dahlior och prästkragar, men blommar inte under den blommande säsongen. Ettåriga skärs ibland ner och lämnas att blomma på våren. På så sätt kan du se till att dina växter får mycket solljus utan att behöva oroa sig för dem dör. Biennaler är växter som bara blommar under en säsong, såsom bluebells och tulpaner. Många gånger planteras biennaler i behållare och lämnas ute i trädgården. Du kan dock plantera biennas om du vill lägga till en permanent växt till din trädgård.

Så, när du köper växter för trädgården, inte frestas att bara plocka upp en växt som kommer att växa bra i din trädgård. Ta dig tid att forska anläggningens krav, och se till att du köper växter som kommer att blomstra i just ditt klimat.

Är du intresserad av shoppingen är denna sida anderssonskans.bloggexpo.se värd att besök.