Okategoriserade

Olika kakelmaterial

Det finns många typer av kakel att välja mellan. Det finns keramik,  mosaik, granit, sandsten, skiffer, betong och marmor. Att bestämma vilken du ska använda beror på vilket utrymme du har och vad du planerar att göra med det.

Kakel i olika format och storlekar är ett mycket populärt att välja för badrum. Det är smidigt och ser bra ut med resten av badrumsinredning. Travertin är lätt att rengöra och anses vara den perfekta kakel att använda i kök. Om du är renovera ditt kök, leta efter  kakel eftersom det kommer att pågå under en lång tid, så länge du tar hand om det.

Laminat  populärt i kök och andra områden där ytan slits mycket. Om du vill ha en hållbar och attraktiv design, är denna typ av kakel vägen att gå. Du kan hitta plattor som finns i en mängd olika färger och mönster. Om du har en rostfri diskbänk och bänkskiva, då en är backsplash är den perfekta lösningen. En keramisk kakel backsplash kommer inte bara att lägga visuell överklagande, men kommer också att ge ytterligare värme och skönhet till ditt kök.

Marmor

Många älskar marmor plattor, det lägger en hel del charm till rummet och  inredningen. En marmorskiva som bänkskiva lyfter inredningen ordentligt. Ett utmärkt val för ett större rum där  det är intrycket som man är ute efter. Marmor finns i flera olika mönster och storlekar, från stora skivor till kakelplattor. Marmor kakel är mycket tålig och om du väljer den rätta, behöver du inte byta ut den i flera år. I själva verket kan du alltid ersätta dina gamla plattor med nya så länge du följer instruktionerna och bära rätt mängd kakel.

Granit är en annan sort stenkakel som har naturliga färgvariationer, som smälter fint med nästan alla inredning. Vissa människor föredrar det framför andra sten kakel, men andra skulle föredra en mer färgstark och även texturerat kakel.

Mosaik kakel är en annan form av kakel som är mycket hållbar och lätt att ta hand om. Mosaik kakel är också känd som ”kakel med ett mönster ” och liknar mosaik glas. Du kommer att upptäcka att dessa plattor är mycket lätt att arbeta med och inte kräver mycket rengöring.

Keramiska plattor används på många ställen runt hemmet, och är ett bra alternativ för dekorativa ändamål, liksom för golv. Du kan använda den för bänkskivor, backsplashes, glas och plattor för nästan alla andra yta som du kan tänka dig. Det är också mycket lätt att ta hand om, och om du köper rätt typ, behöver du inte oroa dig för det bleknar och ser daterad någon gång snart.

Besök denna sida addschakt.se för mer information om bygg och renovering.